Как да подобрим трафика на своя сайт

Ако попитаме маркетинг експерт или собственик на бизнес, какво биха желали най-много, то отговора вероятно ще бъде „повече клиенти“.  А нещото което ще донесе повече клиенти е по-големият трафик в сайта. Има много начини, които могат да увеличат трафика на вашият уебсайт. В тази статия ще разгледаме най-добрите практики.

  1. Рекламирайте

На чело на нашият списък, без съмнение е рекламирането. Платената реклама, и рекламите в социалните мрежи са отлични начини за привличане на вниманието на посетителите, и изграждане на вашият бранд пред хората. Пригодете платените стратегии така, че да отговарят на вашите цели – Искате повече трафик, или искате да увеличите разговорите?Всеки платен канал има своите плюсове и минуси, така че помислете добре преди да използвате кредитната си карта.

Ако желаете повечето трафик на сайта Ви да увеличи и броя на вашите продажби, трябва да таргетирате рекламни ключови думи като част от вашата платена стратегия на търсене.

  1. Станете социални

Не е достатъчно да имате страхотно съдържание и да се надявате, че хората ще ви откриват при търсене. Трябва да бъдете  напорист. Един от най-добрите начини за това е да използвате социалните медии за да промотирате съдържанието си.

Twitter е подходящ за кратки и завладяващи връзки, докато Google + рекламирането може да помогне на твоя сайт в персонализираните резултати на търсене.

  1. Разбъркайте го

Няма магическа формула за съдържание, която задължително да е успешна. Поради тази причина, нека дължината на съдържанието, което споделяте да варира. Добра практика е да се редуват по-дълги статии с по-къси, различни снимки и видеа.

  1. Пишете неустоими заглавия

Заглавията са най-важната част от вашето съдържание. Без добро заглавие, дори най-добрият пост няма да бъде четен. Затова преди публикуване помислете добре как ще структурирате заглавието.

  1. Обърнете вниамние на on-page сео

Ако си мислите, че СЕО е мъртво, то помислете отново. Оптимизирането на съдържанието за търсещи машини  все още е стойностна и нужна практика. Създавате ли alt text на своите снимки?  Използвате ли вътрешни връзки в съдържанието си? А мета описания?

Оптимизирането на on-page сео не отнема много време, а може значително да подобри органичния трафик.

  1. Използвайте guest-blogging

Guest-blogging е страхотен начин на взаимопомощ на администраторите на сайтове. Чрез него може значително да повишите трафика на вашия сайт, но не забравяйте, че използването на техники като спам не са добри практики и могат да доведат до наказания.

  1. Имейл маркетинг

Толкова много бизнеси се съсредоточават върху маркетинга чрез съдържание, като забравят за старите и изпитани методи като имейл маркетинга. Имейл маркетинга е силен инструмент и дори рядко използван може да доведе до значително увеличение на трафика на вашия сайт.

  1. Бъдете сигурни че сайта ви е риспонзив

Дните, в които сърфирането в интернет се извършваше само чрез компютър отдавна приключиха. В днешно време все повече хора използват различни устройства като таблети и телефони за да сърфират в интернет, и ако смятате да принуждавате посетителите на сайта Ви, да увеличават и намаляват сайта Ви, вие буквално ги гоните.

  1. Анализирайте информацията

Google Analytics е уникален инструмент, който задължително трябва имате в сайта си. Той събира много важна информация относно вашите посетители и може да ви помогне в подобряването на вашият трафик, за да може да я използвате в последствие за рекламни стратегии, продаване на продукти и много други цели.

  1. Използвайте и видеа

Да имате богато текстово съдържание в сайта си е от изключителна важност, но добавянето на видео материали също крие своите плюсове, защото именно видеата правят сайта по-привлекателен, защото точно чрез тях се улавя и задържа вниманието на посетителя.

Ако и вие се нуждает е от по-добър трафик за вашия сайт, СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС.