Лятото е най-благоприятното време за работа върху работния ви имидж! Най-важния маркетингов ход, който можете да предприемете като графичен дизайнер е да заложите на наистина добро портфолио. Това обикновено оказва най-голямо влияние върху клиенти и работодатели. Освен всичко друго, обаче, доброто портфолио означава винаги да бъдете в крак с тенденциите. Да обогатявате вашата работа с нови, интересни и креативни идеи, които да разкриват творческият ви порив и потенциал.
Обновяването на персоналното ви портфолио трябва да става, ако не веднъж на тримесечие, то поне два пъти годишно. Започнете от лятото. Имате твърде много време, а и слънцето винаги действа положително на творческата мисъл с цветове, концепции и енергия.

Ето нашите 6  графични предложения, с които да освежите работата си пред лятото:

1. Забавен типографски постер

Не забравяйте, че типографските умения са високо ценени от всички творчески и арт директори. Клиентите са склонни да фокусират вниманието си върху произведения на изкуството и концепции свързани с тях, но има и такива, които все още ценят вида и силата на думите. В този ред на мисли, типографията винаги привлича погледа. Възползвайте се от това зашеметете вашите клиенти с оригинални  и свежи типографски плакати.

1

We Love Design by Peter Tarka

2

Movie #04 — Casablanca by MORPHINE Motion Graphics & 3d design

 1. Геометрични векторни графикиУникалността на тези визуализации се крие не просто в предмета, а в начина, по който въздействат и пленяват съзнанието. В начина, по които интригуват и ангажират. Изкуството на геометричните вектори е истинско предизвикателство, но овладеете ли го, удоволствието от крайния резултат е удивително. Рядко този вид работи се използват с комерсиална цел, но без съмнение винаги будят интерес у клиентите със своята уникалност и техника.3Jack Nicholson by Paul DOUARD4Univerz 714 by Univerz 714

  5

  Geometric Animals by Allison Kunath

  3. Фотоманипулации
  Едно от най-ценните умения в графичния дизайн е фотоманипулацията. Да владееш умението за създаване на зашеметяващи визуализации , това е хлябът и маслото на дизайн индустрията днес. Лятото изобилства от цветни концепции и идеи за фотоманипулации, с които да получите забавни и интересни визуални ефекти.

   

  6

  Nails by Nemanja Pesic

  4. Инфографики

  Днес от всякъде ни залива информация и понякога възприемането й е досадно и трудно. В такъв случай графичния дизайн предлага интересно решение с инфографики. Ето защо, дизайнерите могат да приемат скучни данни и това да изглежда свежо и забавно. Но никак не е лесна задача.

   

  7

   

  Multiple Owners via Behance

  8

  Knight Frank – Global Cities Report by The Design Surgery

 2. Движещи се графики
  Много малко неща грабват вниманието ни, така както движещите се обекти. Всеки цифров фотоапарат днес има възможност за възпроизвеждане на видео. Благодарение на програми като Adobe After effects, Apple Motion, Adobe Edge Animate за уеб и др. , вашата графична работа оживява за минути.
  6. Интерактивна print media
  Намерете начин за включване на QR кодове в печатния дизайн. Бъдете иновативни и различни в създаването на връзка с вашата аудитория.9Fairfax County Visitors Bureau – Historical Figures by Wallace Boss