В тази статия ще разгледаме 7 причини, поради които да изберете WordPress за системата за управление на съдържанието на вашият сайт.

WordPress празнува своя петнадесети рожден ден тази година.

С над 65 милиона уеб сайтове и блогове, създадени на WordPress и големи компании като TechCrunch и CNN, които го използват, не е изненада, че маркетолозите и разработчиците го препоръчват на своите колеги и клиенти.

Известно е, че платформата WordPress има безброй предимства:

Малка част, от които са:  че е безплатна, че държи страстна общност зад себе си и разработчиците бързо разширяват избора си от теми, оформления и плъгини, за да позволят на нея да удовлетвори всяка нужда или цел на уеб сайта.

Освен за блогове,  той може да се използва от всяка организация или бизнес, от магазин за електронна търговия до общност в социални мрежи.

1.„ГОЛЕМИТЕ КУЧЕТА“ го използват

Независимо дали сега стартирате вашата компания, трябва да се научите как да подобрите присъствието си онлайн. Може би сте чували за WordPress, чудейки се какво е и как работи за бизнеса.

С прости думи WordPress е платформа, използвана за създаване на блогове и уеб сайтове. Той позволява използване на уникално адаптивен потребителски интерфейс, захранващ десетки милиони уеб сайтове по целия свят, с много масивни производители като блоговете на New York Times, People Magazine, PlayStation и CNN. Всички те използват WordPress.

WordPress стартира през 2003 г., когато никой нямаше основна идея за CMS или сайт за блогове. Въпреки че може да е стартирал като инструмент за блогъри, той бързо се разраства и се превръща в първата платформа за всички, от собственици на бизнес до програмисти с малко или без никакъв технологичен опит. Над 500 нови уеб сайта се създават всеки ден с помощта на WordPress.

2.Система с отворен код

Отворен код означава, че WordPress е безплатен и може да бъде достъпен за всички потребители. Отворената CMS система няма да направи вашия онлайн домейн уязвим. Всъщност, използвайки WordPress, вие сте направили първоначалната стъпка в подобряването на сигурността на вашия уеб сайт.

3. Харесван от търсачките

Почти всяка мечта на собственика на сайта е да се класира по-високо в търсачките. WordPress е създаден да бъде SEO оптимизиран.

Използвайки WordPress, вашият уеб сайт става много привлекателен за търсачките. Основната причина е, че платформата е написана с помощта на просто спазване и високи стандартни чисти кодове. По този начин тя съдържа способността за генериране на семантични структури.

4. Лесен за работа

Тематичната система WordPress се отнася до бързото внедряване на атрактивни дизайни. Всичко, което трябва да направите, е да закупите еднократен лиценз за премиум тема – най-доброто от тях е с подробна документация и предварително зададени оформления за много случаи на употреба.

Освен това WordPress е в основата на процъфтяващата общност за развитие на свободна практика. Това означава, че когато се нуждаете от помощ, ще можете да я намерите с лекота.

Всички споменати по-горе фактори ще струват по-малко, ако се нуждаете от помощ за персонализиране на вашия сайт и това няма да отнеме векове. Ако смятате, че имате основните технически умения с добре документирана тема, можете да направите промените по нея и сами.

5.Подкрепа от общността

Въпреки, че опциите за персонализиране и наличните плъгини са от огромна полза, има много места и области, към които да се обърнете за помощ в случай, че имате нужда от такава.

Едно от най-хубавите неща на WordPress е броят на хората, които го използват.

WordPress се използва от милиони хора, и се модерира както от служители, така и от фанатици на WordPress. Ако отговорът ви не може да бъде намерен във форума, можете да формулирате своите запитвания по различни групи в социалните мрежи.

6. Плъгини и теми

WordPress има широк набор от плъгини за увеличаване на функционалността, като се предлагат както платени, така и безплатни.

Всяка тема – обикновено оформление или дизайн на уеб сайта – и плъгинът, показан в галерията на WordPress, е придружен от снимки и информация, така че знаете как ще функционират и двете, когато се въведат в действителна практика.

Освен да направите проверка, можете да видите и кога темата или приставката са били актуализирани за последно. Ако е минало повече от година, може би си струва да опитате нещо друго, имайки предвид, че WordPress е преминал през неотдавнашна актуализация.

Въпреки че има множество теми и плъгини онлайн, ще трябва да направите проучвания, за да сте сигурни, че всички те работят добре. Много основни плъгини като BuddyPress (плъгин за социални мрежи) могат да работят само под определени теми, които са разработени за него.

7.Достъп и сигурност

Тъй като WordPress в момента е най-голямата платформа за блогове и изграждане на уеб сайтове в света, за вас е много важно да защитите съдържанието си от спам атаки, хакери и вируси. За щастие, много опции могат да запазят вашата CMS безопасна и сигурна.

Част от тях включват редовно обновяване на използваната тема, плъгини, използването на анти-вирусни плъгини, правенето на редовни бекъпи и други.