Годината е 2019 и предоставянето на неповторимо „потребителско преживяване“ (user experience)  и висока скорост на уеб сайта са от основно значение за всеки един сайт. Дизайн, който задържа погледа на човека който го разглежда, комбиниран с разчупена визия, видеа и ефекти гарантира на потребителите на вашия сайт едно приятно преживяване и задържа вниманието им.

Придържането към последните уеб тенденции е от решаващо значение за успеха на вашият уебсайт и бизнес защото технологиите се променят и подобряват ежедневно.

Скорост

Скоростта на зареждане на сайта е първото нещо, с което се сблъсква всеки нов потребител и клиент на вашият сайт. Доказано е, че първите 3 секунди от отварянето на сайта са определящи за това дали ще успеете да задържите вниманието на посетителите. Ако сайта не се отвори през това време, то най-вероятно вашите потенциални клиенти ще потърсят желаната от тях услуга или стока в друг сайт и по този начин вие ще ги изгубите. Затова обърнете сериозно внимание на скоростта на вашият сайт и работете в насока за подобряването й.

По-опростен дизайн

Според последните проучвания, по-минималистичните сайтове набират все по-голяма популярност и биват харесвани повече от потребителите. Колкото по-лесен, опростен и достъпен е дизайна на сайта, толкова по-добре е за крайният потребител.

По-опростения уебдизайн зарежда по-бързо, потребителите се ориентират по-лесно и бързо в него.

Мобилната версия

Във времето в което живеем, мобилната версия на сайта е абсолютно задължителна. Над 60% от целият интернет трафик идва от мобилни устройства и затова всеки уважаващ себе си собственик на сайт трябва да предостави на потребителите на неговият уебсайт възможността да използват мобилна версия. Мобилната версия на сайта предоставя на потребителите много по-приятно преживяване на сайта, зарежда много по-бързо на устройствата им и показва професионализъм.

Разчупена и нестандартна визия

Времето, в което живеем и технологиите на 21 век позволяват изграждането на изключително голямо разнообразие от визии за различните видове уебсайтове.

Добра практика е сайта ни да бъде разчупен и раздвижен, с различни видове асиметрични оформления, интересно подбрани комбинации от цветове, ефекти и форми.

Използване на видео

Използването на видео може да допълни цялостната визия на сайта Ви, защото видеото грабва вниманието много повече от простият текст. Трябва да знаете обаче, че търсачките търсят текст с приоритет и затова трябва да запълвате съдържанието на сайта си основно с текст и да го допълвате с видеа. Акцентирането само на видеа не би имало добър резултат.